top of page

MULTEMO

ONO hatt

Hodeplagg kan bli ditt neste morsomme syprosjekt med passe utfordringer.

Hatter er overkommelig å sy og krever lite stoff.

Multemo AS Flatvad

Skape syglede     


Multemo drives av meg, Anne Søgni Flatvad. Jeg er lektor med tekstile fag som spesialområde. Jeg har siden 2001 jobbet som lærer i grunnskole og videregående skole og har mange års erfaring fra sømundervisning i design, søm og tekstilfag.
Jeg føler meg privilegert, som får bringe videre kunnskap om søm og tekstiler til unge engasjerte mennesker. Sy-gleden er verdt å dele med flere, så jeg håper at Multemo kan være et sted å hente inspirasjon. For meg er bærekraftige valg og bruk av miljøvennlige materialer en viktig del av det å sy. Det er vel en av de viktigste grunnene til at jeg faktisk liker å sy! Men, den beste bonusen ved å kunne sy, er muligheten til å få sy noe jeg faktisk ønsker meg, trenger eller ikke finner i butikken  

Historikk

Multemo startet i 2010 og det var meg og Nora Vea som var Multemo. Nora er fortsatt er en god støttespiller. Den gangen ønsket vi å skape et sted hvor vi kunne lage, mens andre kunne finne, -små sjeldne skatter. Derav navnet "multe + mo". - Multe er et relativt sjeldent og eksklusivt bær, som kan sankes utvalgte steder i en kort periode. Ellers syntes vi navnet klang fint og var lett å huske. Multemo ble den gang etablert som en "Epla-butikk " i tillegg poppet vi opp i butikker og på noen markeder. Vi solgte unika, redesignede barneklær i retrostil. Der i blant Noras små og store solhatter og Anne Søgnis kyser til små barn.  Vi produserte også tilbehør og interiørprodukter som vesker og puter.

 

Nye Multemo

Multemo tok pause i flere år, men i 2021 kom Multemo tilbake. Fortsatt skal dette være et sted for å plukke små skatter til glede. Men denne gangen blir det ikke i form av ferdigsydde produkter. Mange har oppdaget gleden av å skape noe selv. det er både helsebringende og bærekraftig. Nye Multemos sine produkter har en litt ny innpakning og skal hjelpe på veien til kreative utfoldelse. Et mål ar at flere kan oppleve gleden av å skape noe selv og forhåpentligvis oppleve litt sy-glede. Her skal man etter hvert kunne velge blant brukbare og helt overkommelige syprosjekter som ikke tar for lang tid eller krever for mye ressurser.

Multemos ønsker også å dele inspirasjon og veiledning gjennom videoinstruksjoner, sosiale medier og blogg.

Mønster til hatter

I første omgang starter Multemo opp med mønstre og sømveiledning til hatter og hodeplagg. ONO-hatten er den første modellen som blir publisert. Det er blitt publisert flere mønstermodeller for nedlastning på rekke og rad. OBO-hatten, SIX-hatten og SNØ hatten, SOL-hatten, -for å nevne noen. "Multemo sine mønster skal være praktiske og lette å forstå både for de som er viderekommende innen søm og de med mindre sømerfaring. Multemo samarbeider med stoffbutikken Sysaker.com, som selger kvalitetsstoffer og materialpakker som egner seg til Multemos hatter, capser og hodeplagg.

 

Hvorfor hatter og hodeplagg?

 

Hodeplagg er morsomme å sy og bruke. De er dessuten fine å sy og gi bort som gave. En hatt kan være et produkt som egner seg godt å sy for deg som er klar for litt større utfordringer enn de helt enkleste nybegynner-prosjektene. Du trenger ikke avansert symaskin, men en helt vanlig symaskin. Det kan derimot være en fordel at symaskinen takler litt tykke stoffer og flere lag. Husk at du kan trylle fram flotte hatter og caps ut av lite stoff. og de kan dessuten lages i mange ulike stoffkvaliteter og materialer. Det er små mønsterdeler, så bruk det du har liggende på lur av tekstiler og stoffrester. Det er for eksempel supert å bruke en gammel skjorte til fôr og et gammelt ull-skjerf, skjørt eler en slitt olabukse kan bli til selve capsen. Det også moro å kombiner stoffsammensetninger på utallige måter. Ved å sy en hatt får du nyttige erfaringer i å arbeide med materialer og teknikker.

Har du først sydd en, har du lært det, og da bare må du sy en til!  

 

Nå håper jeg du får lyst til å prøve å sy en Multemo-hatt.

Lykke til med syprosjektet ditt!

Anne Søgni Flatvad

bottom of page