top of page
Search

Mønster til SOL-hatten er sluppet!

Sola varmer i Kongsberg og snart er det sommer. Da kan det være gøy å sy seg en hatt med vid og stor brem til sommerbruk! Akkurat nå er det også mulig å kjøpe materialpakker til SOL-hatten hos www.sysaker.com i lin eller kraftig kanvas. Disse pakkene er laget i forbindelse med at jeg deltar med SOL-hatt mønsteret som bidrag ved digitalt syteff 26. og 27. mars. Kanskje du også har tenkt deg på digitalt sytreff? Finn ut mer om digitalt sytreff.


Mer om SOL-hatten Mønster finnes i to størrelser. Siden bremmen er ganske stor, passer denne hatten best til et voksenhode. (Størrelse M 56-58 og L 59-61 cm) Til hatten trenger du ca 50 cm stoff ved 140cm stoffbredde i tillegg mø du ha egnet stivt innleggstoff. Hatten er godt egnet for sy-begynnere og hvis du har sydd litt før. Men er like gøy å sy for deg som har mye erfaring! SOL-hatten kan sys på en kveld og bør være med i kofferten på årets solfylte ferie. SOL-hatten er perfekt i solstolen, i hagen, på fjellturen og på stranda. Den har et feminint snitt med en bred og godt avstivet brem. Bremmen er smalere foran enn bak, men det geniale med hatten er at du kan bruke den begge veier. Så når du sitter i solsenga og leser er det praktisk at den smale bremmen vender bakover og den brede forover. Du kan selvfølgelig brette og dandere bremmen etter ønske.

Syr du den med to ulike stoffer inni og utenpå, blir den tosidig. Du kan selv kontrollere hvor stiv du ønsker bremmen gjennom valg av fiksering (innleggs-stoff som gjør bremmen stødige og stive) Vlieseline H250 har fungert veldig bra for meg. SOL-hatten er superlekker i linstoff. Linstoff fra 200 gram eller tykkere er godt egnet. Den kan også sys i kraftig kanvas.


Er du sy-begynner bør du unngå å sy i alt for kraftige kanvas, siden det er lite fleksibelt å jobbe med. Her er lin eller mellomtykk kanvas beste alternativet. Har du tenkt at hatten bør kunne vaskes? -Da bør du vaske stoffene du skal bruke, før du syr den. (Både lin og bomull krymper ved vask).

Del gjerne bildene på instagram med #SOLhatten fra @multemom.Ønsker alle en riktig god SY-VÅR

Hilsen Anne Søgni

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page