top of page
Search

Morsom, travel og PØSete høst

Denne høsten har jeg hatt flere morsomme og utfordrende prosjekter pågående enn på lenge. Det har vært så mye å finne på, at jeg ikke har rukket å skrive nyhetsbrev. Derfor kommer det nå en litt lang oppdatering til dere som liker å følge med på Multemo/Anne Søgnis "sy-univers". (Det dukker også opp en rabatkupong til dere lenger ned i posten).


Kurshøst

I høst har jeg hatt to sykurs. Mange har sydd PØS sydvest på kurs og mange har bestilt PØS symønste. PØS har vist seg å være et veldig nyttig hodeplagget de siste ukene, i alle fall her i Kongsberg. Det har bøttet ned i dagevis. Det har vært såååå veldig mange positive tilbakemeldinger på PØS, -så jeg er helt overveldet. Kursdeltagere har også vært svært fornøyde og sier de har lært masse, opplevd skaperglede, fått troa på at de klarer osv. Og så har de fått et nyttig og flott hodeplagg. Det er jo veldig hyggelig med slike tilbakemeldinger! Tenk at jeg kan være med å bidra til at voksne folk får kjenne at de mestrer og lærer nyttige og nye ting!

Kursene holdes i de flotte lokalene til sysaker, hvor vi har plass til 10 kursdeltagere i gangen.

Neste kurs er 18. og 19. november, her er det fortsatt ledige plasser. Da blir det SIXhatten som er hovedfokus. Og som før, masse syteknikk å lære. Super julegave å sy til en mann (eller dame). Jeg prøver å venne meg til å bruke SIX, fordi jeg synes damer er supertøffe i sixpence.

Det blir også åpent syloft 3 torsdager: 17. November, 1. Desember og 8 desember. Da kan du komme å sy sammen med meg og Frøy. Da syr du det du vil og tar med egen maskin.


Digitalt sytreff

I helga arrangerer Frøy digitalt sytreff. Jeg bidrar med en film, som viser hvordan man syr SiX fra grunnen av. Jeg skal også snike rundt i bakgrunnen og prøve å sy litt, mens jeg får med meg alle de flotte innslagene. Kanskje sees vi på digitalt sytreff!?www.digitaltsytreff.no. for de som deltar der, har jeg lagt inn ekstra rabattkoder i goodiebagen.

Siden det er sytreffhelg, gir jeg 15 % på PØS PDF-mønster i nettbutikken til deg som leser dette. Fra natt til lørdag til og med mandag. Bruk kupongnavn: PØS.


Kostymer

Jeg må innrømme at nest etter å sy selv, elsker jeg å undervise i søm og håndverksfag. Noe jeg også gjør til daglig ved en videregående skole, vg2 søm og tekstil. Elevene jobber hardt og blir bare så utrolig flinke. Akkurat nå syr de 1800-talls kostymer (pene kjoler) til Åsen barne og ungdomsteater, som setter opp Oliver Twist musical til våren. Selv bruker jeg fritida mi på å sy kostymer også. Så hvis jeg var ung og skulle velge utdanning på nytt, hadde jeg valgt kostymesyer. Heldigvis har jeg en datter på 13 år som spiller teater, så jeg får vært med å sy kostymer sammen med flere foreldre.


Collagegensere

VG 1 elever designer og syr sine egne collagegensere og er superivrige. Collagegensere er kjekke plagg hele året og et et tips til deg er at Frøy fra sysaker.com, har i høst publisert et collage genser mønster som er veldig fint. Har sydd en til min 17 år gamle datter, som tok den ibruk med en gang. Den kommer jeg til å sy flere av! Hun har også tatt inn mange fine isoli-farger i nettbutikken sin. Fantastisk god kvalitet. Jeg har sydd flere collagegensere av det blant annet en Ingunn Birkeland lappe-genser, som jeg har brukt mye. Det stoffet og kan jeg virkelig anbefale.


Nordlyskjolen

I slutten av september fikk jeg et oppdrag av ei venninne som jeg har sydd hatter til før. Hun ønsket at jeg skulle designe og sy en kjole hun kunne bruke på finalen i Gullfjæren. Det ble et travelt og intenst og nervepirrende prosjekt. Kjolen fikk navnet Nordlys og det fulgte selvfølgelig med en ONOhatt med. I tillegg designet og sydde jeg en bombervest hun kunne bruke utenpå. @Solis_bohemian kan du følge på instagram. Hun vant gullfjær i DIY kategorien og sa hun følte seg som Elsa i Frost i nordlyskjolen. Stoffene fant jeg selvfølgelig i min lokale stoffbutikk www.sysaker.com. Men silkeorganza og silkechiffon kom fra Rainbow tekstil.


På safari til Borås med unni strand og Sikk sakk podcast

Høydepunktet i oktober var tur til Sveriges tekstilhovedstad med Unni Strand. Vi hoppa på et tog med hvert vårt håndarbeid og fikk et døgn i Borås. Tekstilhøgskole, tekstilmuseum og tekstilmaskinmesse. For en opplevelse! Jeg ønsker meg alle de kule maskinene som lager tekstiler. De forsker også på smarte og bærekraftige tekstiler. Jeg måtte bistå Unni med podkastinnspilling. Jeg er ikke helt sikker på når denne episoden blir publisert...


Tidligere i oktober i høstferien min, fikk jeg også med meg en tur sammen med Sunndal husflidslag til Krivivev og Tingvoll båndvevfabrikk. Jeg er så glad og takknemlig for at det produseres ekte kvalitetstekstiler i Norge! Hvor ekte råvarer, deriblandt norske råvarer blir brukt. Det gir håp for framtida!

Jeg heier på de flinke folkene som produserer tekstiler i Norge!


Sikk sakk podkast

Jeg har forøvrig vært gjest i sikk sakk podkast også i september. Her er tema selvfølgelig hatter... link til episoden: https://open.spotify.com/episode/1uQoFdReA0bqulocsLzlJx?si=ElYu4pisS6arxrUiZk3SFQ&utm_source=copy-link


Unge syere

Jeg har også fått æren av å være rundens proff hos unge syere. Da fikk jeg overta instagramkontoen @ungesyere i 2 dager. Da pøste jeg på med tips til yttertøy og hatter man kan sy.


Hva blir det neste?

Nå lurer jeg på hva slags hatt som skal bli mitt neste symønsterdesign. Bøttehatt, kapteinlue, standard caps eller? Noen som har et forslag?

Og skal jeg begynne å sy hatter for salg? Tja. Hvem vet.


Takk

Takk for at dere følger meg og for at dere kjøper Multemos symønster. Dette er ikke en bedrift som har nevneverdig inntekt. Alt går rett til innkjøp av materialer for å utvikle nye symønster og til leie av lokale. Så dette prosjektet er i hovedsak hobbyglede. Jeg håper dere er fornøyde og at dere gir meg tilbakemelding om det er noe som bør forbedres eller om dere har gode forslag og ønsker til nye symønster. God november og syhelg folkens!


Varme hilsener til dere alle fra

Anne Søgni Flatvad71 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page